Couperose behandeling

Acne Lichttherapie

Het veilige flitslicht uit de I2PL® verwijdert storende rode bloedvaatjes en pigmentvlekken en pakt acne doeltreffend aan.  •  het vernietigt bacterieën voor een snelle verwijdering van huidige acne-uitbarstingen •  het dringt door in de hyperactieve talgklieren om de talgproductie te verminderen.

 

 Klinische testen hebben bewezen, dat slechts met vier behandelingen om de drie weken een reductie resultaat van 75% te verwachten is.

 

 

 

 

 


  

 

»

Couperose behandeling

Behandeling  van couperose en pigmentvlekjes
Couperose is een verzamelnaam  voor o.a. verwijde bloedvaatjes, rode adertjes, spinnaevi en roodheid. Pigmentvlekjes of ouderdomsvlekjes ontstaan vaak onder invloed van zon,  huidveroudering,  soms ook door acne.

Bij dieperliggende vaatjes en vlekjes  is de T-Away methode niet toereikend en maken wij gebruik van het licht van de I²PL . Deze behandeling is intensiever met een langduriger resultaat. Diepliggende couperose en pigmentatie  worden geleidelijk afgebroken. Dit proces duurt een tot enkele weken na de eerste behandeling.

Gemiddeld zijn er vier behandelingen nodig met een rustperiode van vier weken.  Uw huid ziet er egaler uit.

Tarieven

Losse behandelingv.a. € 60,00Vergoeding zorgverzekeraar 
Zorgverzekeraars vergoeden veel van onze behandelingen tot  wel 100%. Wilt u weten of uw verzekering uw behandeling vergoed, wij zoeken het voor u na. Lees hier over de zorgcheck.Nabehandeling
Direct na de behandeling voelt de huid soms als een lichte zonverbranding.  Belangrijk is om de huid goed te koelen met een  verkoelingsproduct. Vermijd intensief zonlicht. Ook een terrasje hoort daarbij! Belangrijk is het gebruik van een sunblock, tijdens en  tot minimaal vier weken na de laatste behandeling. Huidveroudering is voor 70% afhankelijk van zongedrag. Verzorg de huid goed, een droge huid of een huid met dode huidcellen geeft minder absorptie van energie.

Werking
Het licht afkomstig uit de I2PL is een lichtbundel van gepulseerd toegediend normaal licht in verschillende golflengten. Bij de behandeling van couperose of andere vaatlaesies wordt dit golflengtegebied  optimaal geabsorbeerd in de hemoglobine, (bloedvaatjes). De selectieve hoeveelheid energie zorgt ervoor de vaatjes dichtschroeien en na ongeveer een maand geleidelijk door het lichaam worden afgebroken: de couperose is verdwenen.
Het flitslicht dat door het pigment wordt geabsorbeerd, veroorzaakt een bepaalde hoeveelheid warmte (opgenomen in de melanine) waardoor het pigment in de pigmentvlek wordt vernietigd. De pigmentcellen worden hierdoor beschadigd en de eerste dagen na de behandeling kan tijdelijk een zogeheten ‘dirty look’, (pigmentatie wordt iets donkerder),  optreden. Dit verdwijnt na enkele dagen.
Aanvullende informatie over I2PL Ellipse  is te lezen op www.daltonmedical.nl

 

«